Χοιρινό ρολό με σκόρδο, λιαστές ντομάτες, πιπεριές και Dirollo Καπνιστό
Υλικά
- 150 γρ. Dirollo Καπνιστό σε μπαστουνάκια
- 2 κιλά χοιρινή σπάλα ή μπούτι χωρίς λίπος, ανοιγμένο σε μακρόστενο κομμάτι
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- 6 ντομάτες λιαστές σε ελαιόλαδο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε μπαστουνάκια
- 1 ½ κουτ. σούπας δεντρολίβανο
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
- Αλάτι, πιπέρι
- Για τη γαρνιτούρα:
- 1200 γρ. πατατάκια στρογγυλά με τη φλούδα
- 1 ½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- Λίγα φυλλαράκια δεντρολίβανου και 3-4 κορφούλες φρέσκου δεντρολίβανου
- Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
- Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Πλένετε το κρέας, το σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας και το απλώνετε στον πάγκο σας. Το αλατοπιπερώνετε πάνω-κάτω.
2. Πολτοποιείτε στο multi τις λιαστές ντομάτες με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μισό δεντρολίβανο μαζί με λίγο από το λάδι των λιαστών ντοματών. Αλείφετε με το μίγμα την πάνω πλευρά του κρέατος και σκορπάτε πάνω του τις πιπεριές και τα μπαστουνάκια του Dirollo Καπνιστό. Τυλίγετε το κρέας να κλείσει σε ρολό και το δένετε σφικτά με σπάγκο. Το μεταφέρετε σε ένα ταψάκι με το κόψιμο από πάνω.
3. Σε ένα μπολάκι χτυπάτε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα, το υπόλοιπο δεντρολίβανο, το λιωμένο σκόρδο και αλατοπίπερο Αλείφετε με αυτό το μίγμα το κρέας και το μεταφέρετε σε ταψάκι ή γάστρα.
4. Αλατοπιπερώνετε τις πατάτες, τις πασπαλίζετε με φυλλαράκια δεντρολίβανου και ξύσμα λεμονιού και τις βάζετε στο ταψί ή στη γάστρα γύρω από το κρέας. Περιχύνετε με το κρασί, το υπόλοιπο μίγμα ελαιόλαδου-μουστάρδας και το χυμό λεμονιού, μοιράζετε ενδιάμεσα τις κορυφούλες του δεντρολίβανου και σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο ή τη γάστρα με
καπάκι. Ψήνετε το φαγητό για μια ώρα και τρία τέταρτα περίπου.
5. Βγάζετε το αλουμινόχαρτο ή το καπάκι και συνεχίζετε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμη στους 180°C και μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό και να πάρει ροδοκόκκινο χρώμα.