Χοιρινή τηγανιά με πολύχρωμες πιπεριές και Dirollo Classic

Χοιρινή τηγανιά με πολύχρωμες πιπεριές και Dirollo Classic

Υλικά

5
Για την τηγανιά:
  • 100 γρ. Dirollo Classic, κομμένο σε κυβάκια
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κυβάκια
  • 1 κιλό πατάτες μικρές στρογγυλές ή μεγάλες κομμένες σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 ντομάτα μεγάλη και ώριμη τριμμένη στον τρίφτη
  • λίγη ρίγανη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ξύδι βαλσαμικό
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 χούφτα ελιές πράσινες χωρίς το κουκούτσι
  • αλάτι, πιπέρι
Για τη γαρνιτούρα:
  • 4-5 κουτ. σούπας βούτυρο χαμηλών λιπαρών
  • 4-5 πατάτες μεγάλες καλά πλυμένες

Εκτέλεση

65' λεπτά


1. Βάζετε τις πατάτες να μισοβράσουν σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 15 λεπτά περίπου. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
2. Στο μεταξύ ρίχνετε το ελαιόλαδο να κάψει σε βαθύ και πλατύ σκεύος πάνω σε δυνατή φωτιά και ροδίζετε τα κομμάτια του κρέατος.
3. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το πράσο και σοτάρετε για 2 λεπτά. Ρίχνετε και τις πολύχρωμες πιπεριές και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με σπάτουλα.
4. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το μπούκοβο και σβήνετε με το κρασί. Αφού πάρει μια δυνατή βράση το φαγητό, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το σκεύος και σιγοβράζετε μέχρι να πιει το φαγητό τα ζουμιά του και να μείνει με τη σάλτσα του.
5. Στο μεταξύ, έχετε στραγγίσει τις πατάτες, τις έχετε τυλίξει μία μία σε αλουμινόχαρτο και τις έχετε βάλει να ψήνονται στον προθερμασμένο φούρνο.
6. 5 λεπτά πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτετε τα κομματάκια του Dirollo Classic και δίνετε μια τελευταία δυνατή βράση στο φαγητό.
7. Αφήνετε το φαγητό να ηρεμήσει για 5 λεπτά και σερβίρετε σε πιάτα, συνοδεύοντας την κάθε μερίδα με μια ψητή πατάτα κομμένη στα 4 με μια κουταλιά βούτυρο την καθεμιά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.