Τραγανό τηγανητό κοτόπουλο με σάλτσα τομάτας και Dirollo Φρέσκια Μοτσαρέλα

Τραγανό τηγανητό κοτόπουλο με σάλτσα τομάτας και Dirollo φρέσκια μοτσαρέλα

Υλικά

2
  • 2 στήθη κοτόπουλο
  • 2 κ.τ.σ αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 1 φλυτζάνι πάνκο
  • 1 κ.τ.γ σκόνη σκόρδο
  • 1 κ.τ.γ καπνιστή πάπρικα
  • 250 ml σάλτσα τομάτας έτοιμη
  • 2 τμχ Dirollo φρέσκια μοτσαρέλα
  • Φρέσκα φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση

20' λεπτά


1. Ανοίγουμε το κάθε φιλέτο στήθος κοτόπουλο στα 2 οπότε σύνολο θα έχουμε 4 τεμάχια κοτόπουλο.
2. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε τα αυγά, το σκόρδο, την καπνιστή πάπρικα αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε με ένα πιρούνι.
3. Σε ενα άλλο πιάτο βάζουμε το αλεύρι.
4. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τη φρυγανιά ή πάνκο ή συνδυασμό και των δυο, τη σκόνη σκόρδο καιβάζουμε πρώτα τα στήθη κοτόπουλο στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τα βουτάμε ένα ένα στο πάνκο, όπως κάνουμε το σνίτσελ.
5. Τηγανίζουμε σε ζεστό ηλιέλαιο για 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά.
6. Όταν τα κάνουμε όλα τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, το ένα δίπλα στο άλλο.
7. Βάζουμε σάλτσα τομάτας στο καθένα και τα σκεπάζουμε με φέτες Dirollo φρέσκια μοτσαρέλα.
8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό.