Σαλάτα με ζυμαρικά και Dirollo Cottage
Υλικά
- 350 γρ Φιογκάκια
- 200 γρ τοματίνια κομμένα στα 3
- 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 100 γρ baby ρόκα
- 3 κ.τ.σ δυόσμο ψιλοκομμένο
- 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κ.τ.σ σταφίδες μαύρες Κορινθιακές
- 1 κεσεδάκι Dirollo cottage (225 γρ)
- αλάτι και μαύρο πιπέρι
- Φύλλα δυόσμου
- 1 κ.τ.σ κουκουνάρι για το γαρνίρισμα
- 1 λεμόνι (χυμός)
- 80 ml ελαιόλαδο
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- ½ κεσεδάκι τυρί cottage cheese
Εκτέλεση
1. Βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά σύμφωνα με τη συσκευασία. Στραγγίζετε και ξεπλένετε τα ζυμαρικά κάτω από κρύο νερό για να σταματήσετε το ψήσιμο.
2. Τα λαδώνουμε με λίγο ελαιόλαδο για να μη κολλήσουν μεταξύ τους. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Φτιάχνουμε το Dressing
1. Σε ένα μούλτι βάζουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι μια κουταλιά δυόσμο και ½ κεσεδάκι τυρί cottage cheese και τα χτυπάμε
2. Κόψετε τα τοματίνια στα 3, κόψετε την πιπεριά σε κύβους και προσθέστε τα σε ένα μπολ.
3. Προσθέστε τα ζυμαρικά, την ρόκα, τον δυόσμο, τα φρέσκα κρεμμύδια και τις σταφίδες και το dressing – ανακατέψτε τα απαλά για να μη μαραθεί η ρόκα.
4. Σερβίρουμε σε ένα μεγάλο μπολ, γαρνίρουμε με το τυρί cottage από πάνω στο κέντρο πασπαλισμένο με κουκουνάρι, σταφίδες και φύλλα δυόσμου