Ριγκατόνι με πέστο βασιλικού και Dirollo Φρέσκια Μοτσαρέλα

Ριγκατόνι με πέστο βασιλικού και Dirollo φρέσκια μοτσαρέλα

Υλικά

4
  • 400 γρ ριγκατόνι
  • 2 τμχ Dirollo φρέσκια μοτσαρέλα
  • 200 γρ ματσάκια πλατύφυλλο βασιλικό
  • 100 γρ κουκουνάρι
  • 120 γρ ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.τ.γ χυμό λεμόνι
  • 100 γρ τριμμένη παρμεζάνα
  • ½ κ.τ.γ αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

12' λεπτά

Βάζουμε τα ζυμαρικά μας να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο νερό,βράζουμε 2 λεπτά λιγότερα απ ότι αναγράφει η συσκευασία. Για το πέστο Υπάρχει το πέστο βασιλικού που βγαίνει σαν μαγιονέζα, αυτο οφείλεται επειδή χτυπάμε το ελαιόλαδο με τα υπόλοιπα υλικά. Υπάρχει και το πέστο που είναι τα υλικά όλα και φαίνονται ανακατεμένα με ελαιόλαδο, σαν ενα αρωματικό ελαιόλαδο δηλαδή, το οποίο είναι και το αυθεντικό. 1. Ξεκινάμε καβουρδίζοντας το κουκουνάρι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, όταν καβουρδιστεί το βγάζουμε και το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο, αλατίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. 2. Βάζουμε τα φύλλα βασιλικού σε ένα μούλτι με λίγο νερό, ανακατεύουμε να πολτοποιηθούν, ίσως χρειαστεί να σταματήσουμε, να ξύσουμε τα πλαϊνά και να συνεχίσουμε το ανακάτεμα. 3. Προσθέτουμε το κουκουνάρι, το σκόρδο τον χυμό λεμόνι, την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. 4. Βάζουμε τα υλικά του μούλτι σε ένα μπολ και τέλος ενσωματώνουμε το ελαιόλαδο. 5. Σε αυτό το σημείο αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε το ελαιόλαδο στο μούλτι και να ανακατέψουμε για να βγάλουμε ένα παχύρευστο πέστο σαν μαγιονέζα. Όταν θελουμε να σερβίρουμε,βάζουμε τα ζεστά ζυμαρικά σε ενα μπόλ και προσθέτουμε 5-6 κ.τ.σ πέστο και ανακατεύουμε,ποτέ δεν ανακατεύουμε στην φωτιά γιατί θα κόψει. Τοποθετούμε ολόκληρη τη Dirollo φρέσκια μοτσαρέλα πάνω στα ζυμαρικα και περιχύνουμε με λίγο πέστο βασιλικού. Γαρνίρουμε με τοματίνια Το πέστο συντηρείται σε βαζάκι στο ψυγείο.