Πατατοσαλάτα με Dirollo Kαπνιστό, γαλοπούλα καπνιστή και καραμελωμένα κρεμμύδια
Υλικά
- 150 γρ. Dirollo Καπνιστό χοντροτριμμένο
- 800 γρ. πατάτες μέτριες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/3 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
- 6 φέτες γαλοπούλα καπνιστή ψιλοκομμένη
- 3 κουτ. σούπας ξύδι βαλσαμικό
- 3/4 φλιτζανιού του καφέ μουστάρδα απαλή
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Διαλέγετε πατάτες μέτριου μεγέθους και όσο το δυνατό πιο όμοιες. Τις πλένετε και τις βάζετε να βράσουν σε αλατισμένο νερό με τη φλούδα τους για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν καλά και όταν τις τσιμπάτε με πιρούνι να μην βρίσκει αντίσταση και να μπαίνει αρκετά μέσα.
2. Στο μεταξύ ρίχνετε σε ένα τηγάνι λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να αρχίσουν τα κρεμμύδια να σκουραίνουν.
3. Προσθέτετε τη μαύρη ζάχαρη και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να μελώσουν τα κρεμμύδια. Προσθέτετε την καπνιστή γαλοπούλα και μαγειρεύετε για λίγο ακόμη. Σβήνετε με το βαλσαμικό ξύδι και μαγειρεύετε ελάχιστα. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά.
4. Σουρώνετε τις πατάτες κι αφού κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζετε, τις κόβετε σε μεγάλους κύβους και τις ρίχνετε σε σαλατιέρα. Χτυπάτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και περιχύνετε τις πατάτες στη σαλατιέρα. Προσθέτετε το μίγμα των κρεμμυδιών, το περισσότερο από το χοντροτριμμένο Dirollo Καπνιστό, πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε καλά.
5. Σερβίρετε την πατατοσαλάτα σας χλιαρή, πασπαλίζοντας με το υπόλοιπο Dirollo Καπνιστό.