Μανέστρα (κριθαρότο) με κρεμμύδι, πιπεριά, λιαστή ντομάτα και Dirollo Classic
Υλικά
- 100 γρ. Dirollo Classic τριμμένο
- 1 πακέτο κριθαράκι χοντρό
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά πράσινη σε κύβους
- 1 πιπεριά πορτοκαλί ή κίτρινη σε κύβους
- 10 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες με το ψαλίδι
- 1 κρασοπότηρο κρασί λευκό ξηρό
- 1 φλιτζάνι άνηθος ψιλοκομμένος
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 κύβος ζωμού κοτόπουλου βιολογικός
Εκτέλεση
1. Βράζετε το κριθαράκι σε νερό μέσα στο οποίο έχετε προσθέσει το ζωμό του κοτόπουλου, μέχρι να μισομαγειρευτεί. Κρατάτε 2 φλιτζάνια από το νερό του βρασίματος και στραγγίζετε το υπόλοιπο.
2. Παράλληλα ζεσταίνετε σε ρηχή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με τις πιπεριές. Σβήνετε με το κρασί κι όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα προσθέτετε στην κατσαρόλα το βρασμένο κριθαράκι, τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες, το μισό άνηθο κι ένα φλιτζάνι καυτό νερό από αυτό που κρατήσατε.
3. Όταν απορροφήσει όλα σχεδόν τα υγρά της η μανέστρα, δοκιμάζετε μήπως τη θέλετε πιο βρασμένη και προσθέτετε λίγο νερό ακόμη. Όταν μείνει με λίγα ζουμιά, ρίχνετε το τριμμένο Dirollo Classic κι ανακατεύετε να λιώσει. Προσθέτετε και τον υπόλοιπο άνηθο κι αφήνετε το φαγητό να ηρεμήσει για 5 λεπτά εκτός φωτιάς.
4. Σερβίρετε αμέσως τη ζουμερή μανέστρα σε πιάτα βαθιά.