«Φωλίτσες» σφολιάτας με Dirollo Classic
Υλικά
- 200 γραμ. Dirollo Classic τριμμένο
- Μαργαρίνη Light
- 2 φύλλα σφολιάτα
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού Dirollo Cottage
- 3 ασπράδια αβγών
- 200ml εβαπορέ light
- 1 γιαούρτι στραγγιστό 0%
- αλάτι, κόκκινο γλυκό πιπέρι
- λίγο αλεύρι
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180o C. Απλώνετε τα φύλλα της σφολιάτας πρώτα το ένα και μετά το άλλο σε αλευρωμένο πάγκο, τα αλευρώνετε και με τον πλάστη τα ισιώνετε λίγο.
2. Με κοφτερό μαχαίρι ή ροδάκι κόβετε κάθε φύλλο σε 12 ίσα τετράγωνα κομμάτια. Αλείφετε με τη μαργαρίνη δύο ταψάκια για μάφινς και καλύπτετε τον πάτο και τα πλαϊνά των εσοχών τους με τα κομμάτια ζύμης που κόψατε, δημιουργώντας «φωλίτσες» κι αφήνοντας τις άκρες να εξέχουν. Με ένα πιρούνι τρυπάτε τη ζύμη.
3. Χτυπάτε τα ασπράδια με το γάλα εβαπορέ, το γιαούρτι σε ένα μπολ και προσθέτετε το τριμμένο Dirollo Classic, το Dirollo Cottage και ανάλογο αλατοπίπερο.
4. Με ένα κουτάλι παίρνετε μείγμα από τη γέμιση και γεμίζετε τις «φωλίτσες» της σφολιάτας κατά τα 3/4 περίπου.
5. Ψήνετε τις «φωλίτσες» στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20’ ή μέχρι να ροδίσουν η σφολιάτα και η γέμιση.
6. Σερβίρετε τις «φωλίτσες» ζεστές, λίγα λεπτά αφού τις βγάλετε από τον φούρνο κι αφού τις ξεφορμάρετε από το ταψάκι.