Σαλάτα με πολύχρωμα τοματίνια, Dirollo Φρέσκια Μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού
Υλικά
- 50 γρ φρέσκο πλατύφυλλο βασιλικό τα φύλλα μόνο
- 50 γρ κουκουνάρι ωμό
- 30 γρ κουκουνάρι καβουρδισμένο
- 50 γρ παρμεζάνα
- 2 κ.τ.σ ελαιόλαδο
- χυμό από ένα λεμόνι
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κομμάτια των 125 γρ Dirollo φρέσκια μοτσαρέλα
- 150 γρ κόκκινα τοματίνια
- 150 γρ κίτρινα τοματίνια
- 150 γρ μαύρα τοματίνια
- 10 φύλλα φρέσκου βασιλικού
- 200 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κ.τ.γ αλάτι θαλασσινό
- Πιπέρι μαύρο με τον μύλο
Εκτέλεση
Για το πέστο βασιλικού
1. Σε ένα μπλέντερ ανακατεύουμε τα φύλλα βασιλικού, τα αμύγδαλα, το τυρί παρμεζάνα, το χυμό ενός λεμονιού και το ψιλοκομμένο σκόρδο, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
2. Χτυπώντας με το μίξερ προσθέστε ελαιόλαδο.
3. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι αν χρειάζεται.
Για τη σαλάτα σαλάτα
Μία ώρα πριν σερβίρετε τη σαλάτα, περιχύστε με το πέστο βασιλικού πάνω από τις μοτσαρέλες, σκεπάστε και βάλτε τις στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
1. Σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος βάλετε τα κομμένα ντοματίνια
2. Περιχύστε τα με το ελαιόλαδο, βάλετε το φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο αλάτι και το πιπέρι
3. Στο κέντρο τοποθετήστε τις μοτσαρέλες με το πέστο βασιλικού
πασπαλίστε με καβουρδισμένο κουκουνάρι