Ριζότο με Μανιτάρια και Dirollo Καπνιστό
Υλικά
- 150 gr. Dirollo Καπνιστό
- 300 gr. ρύζι για ριζότο (αρμπόριο ή γλασέ)
- 250 gr. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 150 ml. κρασί λευκό
- 50 gr. ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1100 ml. ζεστό ζωμό κοτόπουλου
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός
- 1 κουταλιά της σούπας δυόσμος
- 1 κουταλιά της σούπας άνηθος
- Αλάτι
- Φρέσκο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μόλις μαλακώσει ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για ένα λεπτό μέχρι να γυαλίσει.
2. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί σε δυνατή φωτιά.
3. Προσθέτουμε 1 φλυτζάνι ζωμό, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε το ριζότο, προσθέτοντας τον ζωμό, μισό φλυτζάνι κάθε φορά που θα τον απορροφά το ρύζι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα κάθε τόσο.
4. Προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκκομένα και το ξύσμα του λεμονιού λίγο πριν αποσύρουμε το ριζότο από την φωτιά.
5. Στο μεταξύ έχουμε ήδη σωτάρει τα μανιτάρια να μαλακώσουν και τα προσθέτουμε στο ριζότο μαζί με το βούτυρο και το Dirollo τριμμένο.
6. Ανακατεύουμε καλά και το σερβίρουμε ζεστό.