Πατατοκροκέτες με Dirollo Κεφαλοτύρι

Πατατοκροκέτες  με Dirollo Κεφαλοτύρι

Υλικά

6
  • 300 γρ πουρές πατάτας
  • 60 γρ Dirollo κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 60 γρ Dirollo κεφαλοτύρι τριμμένο για πασπάλισμα στο πιάτο
  • 3 κ.τ.σ κορν φλάουρ
  • 2 κ.τ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • 350 ml ηλιέλαιο

Εκτέλεση

30' λεπτά


1. Τις πατάτες τις θέλουμε ψημένες στον φούρνο ολόκληρες και μετά να πάρουμε τον πουρέ,αυτό βοηθάει ώστε να μην έχουν περιττή υγρασία.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά
3. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 3 ώρες
4. Πλάθουμε μπαλάκια των 30 γρ και τα βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο
5. Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο στους 175ο C και μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα
6. Τα σερβίρουμε σε ένα μεγάλο μπολ πορσελάνης πασπαλισμένα με τα άλλα 60 γρ Dirollo κεφαλοτύρι