Μπιφτέκι γεμιστό με Dirollo Mozzarella
Υλικά
- 750 γρ μοσχαρίσιος κιμάς ελιά
- 3 κ.τ.σ ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 5 κ.τ.σ ξερό ψωμί του τοστ (χωρίς κόρα, τριμμένο στον τριφτή)
- 2 κ.τ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 300 γρ Dirollo μοτσαρέλα
- αλάτι, πιπέρι
- 1 τομάτα τριμμένη
Εκτέλεση
1. Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη και το στραγγίζουμε καλά να φύγουν τα υγρά του.
2. Δεν αλατίζουμε τον κιμά καθόλου, μόνο στο τέλος όταν ψηθούν τα μπιφτέκια μας.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά (καλό είναι να μπει ο το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα)
4. Ή θα πλάσουμε 3 μπιφτέκια μεγάλα (250γρ το καθένα) ή θα τα κάνουμε μικρότερα.
5. Θα χρειαστούμε 125 γρ κιμά να το πλάσουμε μπαλάκι και να το ανοίξουμε στον πάγκο μας με τα δάχτυλα ,ενδιάμεσα να βάλουμε ένα κομμάτι Dirollo Mozzarella και από πάνω να σκεπάσουμε με ίδιο πλασμένο 125 γρ μπιφτέκια.
6. Κλείνουμε καλά γύρω γύρω ψήνουμε για ακόμη 25-30 λεπτά στους 200 βαθμούς
Μπιφτέκια γεμιστά – Μυστικά:
1. Όταν πλάσουμε τον κιμά καλό είναι να τον βάλουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
2. Όταν πλάσουμε τα μπιφτέκια και έχουμε γεμίσει με τυρί και τα κλείσουμε καλά ώστε να μην βγει το τυρί καλό είναι να τα βάλουμε στο ψυγείο πάλι γιατί με αυτόν τον τρόπο δεν θα ανοίξουν στο ψήσιμο.
3. Μπορούμε να τα ψήσουμε και σκέτα στο σχαροτηγανο ή τηγάνι αντικολλητικό για 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά και στη συνέχεια για 10 λεπτά στους 220 στον φούρνο στον αέρα.