Μεσογειακή Πίτσα με Dirollo Φρέσκια Mozzarella
Υλικά
10
Για τη ζύμη:
- 300 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 165 ml. χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 200 gr. Dirollo Mozzarella
- 150 gr. Dirollo Kαπνιστό τριμμένο
- 2 ντομάτες
- 1 κρεμμύδι
- Ρίγανη ή Θυμάρι
Εκτέλεση
120' λεπτά
1. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το νερό και διαλύουμε την μαγιά και τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο και το αλάτι.
2. Ζυμώνουμε για 5 λεπτά μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια, αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη σε ζεστό σημείο για 60 λεπτά.
3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο για 30 λεπτά στους 200οC.
4. Ανοίγουμε το ζυμάρι της πίτσας όσο λεπτό μας αρέσει, προσθέτουμε την ντομάτα σε λεπτές φέτες, το κρεμμύδι, το Dirollo Καπνιστό, την mozzarella κομμένη σε φέτες και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.
5. Ψήνουμε την πίτσα για 25 λεπτά και απολαμβάνουμε!