Ζαμπονοτυρόπιτα με σάλτσα τομάτας και Dirollo Classic
Υλικά
- 1 συσκευασία σφολιάτα
- 6 φέτες ζαμπόν
- 6 φέτες dirollo classic
- 250 γρ μοτσαρέλα dirollo τριμμένο
- 1 αυγό για την επάλειψη
- 200 γρ έτοιμη σάλτσα τομάτας
- 2 κ.τ.σ πράσινη πιπεριά (προαιρετικά)
- 1 κγ ρίγανη
- Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
2. Σε ένα ταψί (επίπεδο)που το έχουμε λαδώσει ελαφρώς με ένα πινέλο, βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας.
3. Απλώνουμε την σάλτσα ντομάτας, αφήνουμε περιμετρικά 2 εκατοστά για να μπορεί να κλίσει η άλλη σφολιάτα από πάνω.
4. Προσθέτουμε το ζαμπόν σε όλη την επιφάνια.
5. Πασπαλίζουμε με τα δυο τυριά.
6. Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας και πιέζοντας περιμετρικά σφραγίζουμε τις άκρες (αν θες περνάς με λίγο αυγό για να κλίσει καλά και μετά το πιέζεις με ένα πιρούνι).
7. Χαράζουμε ελαφρώς με ένα κοφτερό μαχαίρι σε τετράγωνα κομμάτια και αλείφουμε με ένα πινέλο το χτυπημένο αυγό.
8. Ψήνουμε για 20 λεπτά στην μεσαία σχάρα.
9. Όταν ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και μετά την κόβουμε σε κομμάτια.