Ραβιόλια με Σπανάκι και Dirollo Cottage
Υλικά
- 200 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
- 2 αυγά ολόκληρα
- 2 κρόκους
- Αλάτι
- 200 gr. Dirollo Cottage
- 150 gr. φέτα
- 250 gr. σπανάκι
- 20 gr. σουσάμι καβουρδισμένο
- Αλάτι
- Φρεσκοκομμένο Πιπέρι
- 250 gr. σπανάκι
- 150 gr. ντοματίνια κονσέρβα
- 1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Θυμάρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Ετοιμάζουμε τηα ραβιόλια: Ρίχνουμε τα υλικά για τα ραβιόλια στο μίξερ και ζυμώνουμε για 5 λεπτά, αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που δε θα κολλάει στα χέρια.
2. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, την τυλίζουμε με μεμβράνη τροφίμων και την αφήνουμε να ξεκουραστεί.
3. Σε αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε το σπανάκι με λίγο ελαιόλαδο και μόλις μαραθεί προσθέτουμε το σουσάμι, προσθέτουμε την φέτα θρυμματισμένη, το Dirollo Cottage και πιπέρι.
4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ισόποσα μπαλάκια, πασπαλίζουμε την ζύμη και τον πάγκο μας με αλεύρι και με την βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε ένα ομοιόμορφα λεπτό ζυμάρι σε ορθογώνιο σχήμα και το κόβουμε στη μέση οριζόντια.
5. Στο κάθε φύλλο το βγάζουμε 4 ραβιόλια, έτσι τοποθετούμε στο ένα φύλλο με ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση, αφήνοντας ένα μικρό κενό ανάμεσα και αλείφουμε γύρω-γύρω το φύλλο με το ασπράδι.
6. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και με τα δάχτυλά πιέζουμε ώστε να κολλήσουμε τα δύο φύλλα, πατάμε όπου υπάρχει κενό και με μια ροδέλα ή κοφτερό μαχαιράκι κόβουμε τετράγωνα ραβιόλια ανάμεσα στα κενά που έχουν σχηματιστεί. Ακολουθούμε την διαδικασία για όλο το ζυμάρι.
7. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε πολύ ελαφρά το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας ντομάτας.
8. Βράζουμε τα ραβιόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να σηκωθούν στην επιφάνεια.
9. Τα μεταφέρουμε στη σάλτσα για να πάρουν μια μικρή βράση και σερβίρουμε αμέσως με λίγη σάλτσα και τυρί.