Μπαστούνια σφολιάτας με Dirollo Classic και αλλαντικά

Μπαστούνια σφολιάτας με Dirollo classic και αλλαντικά

Υλικά

6
  • 1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας
  • 400 γρ Dirollo classic τριμμένο
  • 200 γρ Dirollo mozzarella τριμμένη
  • 20 φέτες αλλαντικά της επιλογής σας
  • 2 κ.τ.σ τυρί κρέμα
  • 3 πιπεριές φλωρίνης σε βάζο
  • 1 αυγό
  • 1 κρόκο για το άλειμμα
  • αλάτι, πιπέρι
  • σουσάμι, παπαρουνόσπορος (προαιρετικά)

Εκτέλεση

30' λεπτά


1. Ξεκινήστε κόβοντας τα αλλαντικά σε καρεδάκι(μικρό ζάρι), αν ειναι σε κομμάτι, αν ειναι σε φέτες κόψτε ψιλοκομμένα κομμάτάκια και βάλτε τα σε ενα μπόλ με τα τριμμένα τυριά.
2. Ψιλοκόψτε τις πιπεριές.
3. Προσθέστε το τυρί κρέμα και το αυγό και ανακατέψτε καλα όλα τα υλικά.
4. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
5. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια τοποθετήστε το ενα φύλλο σφολιάτας και χωρίζοντας τη γέμιση στα τρια απλώνετε κάθετα στη ζύμη τα υλικά της γέμισης.
6. Στα κενό αλείψτε με ενα πινέλο νερό ωστε να κολλήσουν τα δυο φύλλα.
7. Σκεπάστε με το αλλο φύλλο και πατήστε καλα να ενωθούν τα φύλλα μεταξύ τους.
8. Κόψτε με ενα μαχαίρι για να έχετε τρία μπαστούνια. Αραιώστε τον κρόκο με λίγο νερό και αλείψτε τα μπαστούνια και πασπαλίστε με σουσάμι και παπαρουνόσπορο.
9. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.