Κρουασάν με γαλοπουλα και Dirollo Classic

Κρουασάν με γαλοπουλα και Dirollo Classic

Υλικά

10
Για τη ζύμη:
  • 500 gr. αλεύρι για τσουρέκια
  • 190 gr.μαργαρίνη
  • 190 ml. γάλα χλιαρό
  • 1 αυγό
  • 6 gr. μαγιά στιγμής
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση:
  • 100 gr. γαλοπούλα βραστή
  • 150 gr. Dirollo Classic
  • 1 κρόκο αυγού
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • Σουσάμι, προαιρετικά

Εκτέλεση

60' λεπτά


1. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το γάλα, την ζάχαρη, το baking powder και την μαγιά, ανακατεύουμε 1 λεπτό, προσθέτουμε την μαργαρίνη σε κύβους και όλα τα υπόλοιπα υλικά για την ζύμη.
2. Ζυμώνουμε σύντομα μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ελαστική ζύμη.
3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 κομμάτια με τον πλάστη ανοίγουμε ένα στρογγυλό φύλλο και με την ρόδα κοπής σε 8 ισόμεγέθη τρίγωνα, ξεκινώντας από την μέση.
4. Τρίβουμε το Dirollo Classic και την γαλοπούλα σε κυβάκια, γεμίζουμε τα κρουασάν και κλείνουμε στο κλασικό σχήμα του κρουασαν (η γέμιση τοποθετείται στο πλατύ μέρος της ζύμη και κλείνουμε σε ρολό πιέζοντας τις άκρες), επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για την υπόλοιπη ζύμη.
5. Χτυπάμε τον κρόκο με το γάλα και αλείφουμε τα κρουασάν.
6. Ψήνουμε στους 180ο C για 20 λεπτά.