Quesadillas με κοτόπουλο και Dirollo Καπνιστό

Quesadillas με κοτόπουλο και Dirollo καπνιστό

Υλικά

4
Για την σάλτσα:
  • 1 μικρό μάνγκο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 8 τοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.τ.γ ψιλοκομμένες κόκκινες πιπεριές
  • 1 λάιμ, μόνο χυμός
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για τις quesadillas:
  • 4 τορτίγιες
  • 150 γρ Dirollο Καπνιστό
  • 600 γρ κοτόπουλο ψητό και κομμένο σε λωρίδες
  • 2 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο, για το γαρνίρισμα γουακαμόλε και για σερβίρισμα pico de gallo

Εκτέλεση

10' λεπτά


1. Για τη σάλτσα: Ανακατέψτε όλα τα υλικά της σάλσας μαζί σε ένα μπολ και αλατοπιπερώστε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
2. Για τις quesadillas: Απλώστε δύο από τις τορτίγιες σε μια επίπεδη επιφάνεια. Απλώνουμε το Dirollo καπνιστό και μετά το κοτόπουλο, τις πιπεριές και τον κόλιανδρο και μετά παλι βαζουμε μια στρωση από καπνιστο τυρί. Τοποθετήστε τις υπόλοιπες τορτίγιες από πάνω και πιέστε απαλά προς τα κάτω. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτια, το αλειφουμε με ένα πινέλο λάδι και προσθέτουμε μια από τις quesadillas στο τηγάνι. Ψήνουμε, χωρίς να προσθέσουμε λάδι, για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνει τραγανή η τορτίγια, να λιώσει το τυρί και να ζεσταθεί καλά το κοτόπουλο. Διατηρήστε την ζεστή όσο μαγειρεύετε την επόμενη quesadilla.
3. Για να σερβίρετε, κόψτε τις quesadillas σε τέταρτα και αραδιάσετε κατά μήκος τα κομμάτια σε πιάτα.
4. Γαρνίρετε με κόλιανδρο και σερβίρετε με τη σάλσα, pico de gallo και το γουακαμόλε στο πλάι.