Πεϊνιρλί με κιμά και Dirollo Κεφαλοτύρι

Πεϊνιρλί με κιμά και Dirollo κεφαλοτύρι

Υλικά

4

Εκτέλεση

20' λεπτά

Για το ζυμάρι
1. Προσθέστε τη μαγιά σε 200 ml χλιαρό νερό και μια του γλυκου ζαχαρη σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να αφρίσει για 10 λεπτά.
2. Προσθέστε το αλεύρι, 100 ml ελαιόλαδο, μια κ.τ.σ αλάτι, ένα αυγό και το γιαούρτι στο μπολ. Προσθέστε τα 200ml χλιαρό νερό με τη μαγιά και αρχίστε να ζυμώνετε.
3. Προσθέστε περισσότερο νερό εάν χρειάζεται.
4. Ζυμώνουμε για 10 λεπτά μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα δάχτυλά μας.
5. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα.
6. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ξεκινήστε να μαγειρεύετε τον κιμά.
7. Προσθέστε το κύμινο, τη σκόνη τσίλι και τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας. Ανακατέψτε καλά.
8. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια κομμένη.
9. Μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και το κρέας να ροδίσει.
10. Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τον μαϊντανό
11. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να τραβήξει τα υγρά του. Μπορείτε να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας αν θέλετε.
12. Απλώστε λίγο αλεύρι στην επιφάνεια του πάγκου σας.
13. Πάρτε ένα κομμάτι από τη ζύμη περίπου στα 200 γρ και χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να το μεγεθύνετε για να δημιουργήσετε τη βάση ζύμης για το Πεϊνιρλί σας.
14. Ανοίγουμε με τον πλάστη μια μακρόστενη πίτα όσο το δυνατόν πιο λεπτή
15. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου
16. Απλώσετε το μείγμα του κιμά στο Πεϊνιρλί και γυριστέ τις άκρες του κατά μήκος, κλείστε το να σχηματιστεί μια «γόνδολα»,
17. Βάζουμε από πάνω το τριμμένο Dirollo κεφαλοτύρι
18. Αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα ταψί και τοποθετούμε μια λαδόκολλα και πάνω της το Πεϊνιρλί.
19. Χτυπήστε ένα αυγό σε ένα μπολ και απλώστε το πάνω από το Πεϊνιρλί χρησιμοποιώντας ένα πινέλο κουζίνας.
20. Αν θέλετε βάζετε και 2 ολόκληρα αυγά από πάνω και τα πασπαλίζετε με λίγο Dirollo κεφαλοτύρι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.