Πίτσα μαργαρίτα με Dirollo Mozzarella

Πίτσα μαργαρίτα με Dirollo mozzarella

Υλικά

2
Για τη ζύμη
  • ζεστό νερό (200 ml)
  • ζάχαρη (20 γρ.)
  • μαγιά (5 γρ.)
  • ελαιόλαδο (20 ml)
  • αλάτι (6 γρ.)
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις (315 γρ.)
Για τη σάλτσα
  • 2 κονσέρβες ντομάτα ολόκληρη αποφλοιωμένη (240 γρ)
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 60 μλ ελαιόλαδο
  • 2 κ.τ.σ βασιλικό ψιλοκομμένο
  • Μια πρέζα καυτερό κόκκινο πιπέρι σε σκόνη
Για την επικάλυψη
  • 250 γρ Dirollo μοτσαρέλα μπαστούνι
  • Φύλλα βασιλικού
  • Προαιρετικά πέστο

Εκτέλεση

12' λεπτά

Για τη ζύμη Βάζουμε όλα τα υλικά για την πίτσα σε ενα μπόλ και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να φουσκώσει και στη συνέχεια ανοίγουμε με πλάστη στον πάγκο μας. Για την σάλτσα
1. Βάζουμε την μια κονσέρβα ντομάτας με όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τον βασιλικό σε ένα βαθύ μπολ και με το ραβδομπλέντερ τα πολτοποιούμε
2. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την άλλη κονσέρβα το ντοματάκι και με τα χέρια μας την θρυμματίζουμε σε μικρά κομμάτια
3. Ενώνουμε τις δυο ντομάτες και τέλος βάζουμε το ελαιόλαδο και τον βασιλικό
4. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα Για το ψήσιμο Απλώνουμε τα υλικά μας πάνω στο ζυμάρι και ψήνουμε σε προθεσμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 12 λεπτά