Γεμιστά μανιτάρια πορτομπέλο με μπείκον και Dirollo Κεφαλοτύρι
Υλικά
- 4 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο
- 5 κ.τ.σ ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 120 γρ τυρί κρέμα
- 4 φέτες μπέικον
- 160 γρ Dirollo κεφαλοτύρι
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 αυγό
- 100 γρ Dirollo μοτσαρέλα μπαστούνι
- Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C.
2. Πλένουμε τα πορτομπέλο και μετά ξύνουμε τα βράγχια και αφαιρούμε τα κοτσάνια.
3. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψι με καπάκι και τα περιχύνουμε με 1 κουταλια της σούπας ελαιόλαδο το κάθε ενα.
4. Ψήνουμε στο φούρνο για 12 λεπτά.
Όσο ψήνονται, σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
5. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα βάζουμε στο τηγάνι.
6. Τα σοταρουμε μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν, περίπου 5 λεπτά.
7. Προσθέστε το μπέικον ψιλοκομένο και την πιπεριά και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά.
8. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε το τυρί κρέμα,το αυγό και την μοτσαρέλα τριμμένη.
9. Βγάζετε τα μανιτάρια από το φούρνο τα αλατοπιπερώνετε και μετά τα αναποδογυρίζετε και τα αλατοπιπερώνετε ξανά.
10. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στα μανιτάρια.
11. Μοιράζουμε το κεφαλοτύρι σε κάθε μανιτάρι.
12. Τοποθετήστε ξανά στο φούρνο για 5 λεπτά.
Σερβίρονται ζεστά!