Γεμιστό φιλέτο κοτόπουλο με λιαστή τομάτα και Dirollo Κεφαλοτύρι

Γεμιστό φιλέτο κοτόπουλο με λιαστή τομάτα και Dirollo κεφαλοτύρι

Υλικά

4
  • 4 φιλέτα κοτόπουλου (200 γρ το κάθε ένα)
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
Για την γέμιση
  • 300 γρ Dirollo Κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 170 γρ λιαστές ντομάτες
  • 2 κ.τ.σ μαϊντανό χοντροκομμένο
  • 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
Για την μαρινάδα
  • 1 κ.γ ρίγανη
  • 1 κ.τ.σ το λάδι από τις λιαστές ντομάτες
  • 1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
  • 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κ.τ.γ τσίλι σκόνη
  • 1 κ.γ. σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 1/2 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

30' λεπτά

Ετοιμάζουμε πρώτα τα υλικά της γέμισης.
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κεφαλοτύρι, τον μαϊντανό, το μαύρο πιπέρι και τις λιαστές ντομάτες κομμένες julienne . Ετοιμάζουμε το στήθος κοτόπουλου.
1. Δοκιμάστε να επιλέξετε στήθος κοτόπουλου μεσαίου μεγέθους.
2. Κόψτε το στήθος κοτόπουλου οριζόντια στη μέση, αλλά όχι μέχρι τέρμα, αφήνοντας τα δύο κομμάτια να συνδέονται μεταξύ τους.
3. Ανοίξτε τα και ξαπλώσετε τα στον πάγκο εργασίας
4. Καλύψετε τα με μια μεμβράνη και με ένα Μπάτη χτυπιέστε τα ελαφρά να απλώσουν και να γίνουν πιο λεπτά. πασπαλίσετε τα και από τις δυο μεριές με το καρύκευμα που κάναμε.
5. Με ένα πινέλο περάσετε την μαρινάδα και από τις δυο πλευρές και βάλτε τα τυλιγμένα σε μεμβράνη να κάτσουν στο ψυγείο για μια ώρα
6. Απλώσετε από πάνω τη γέμιση. Μην το παρακάνετε για να μην βγει η γέμιση έξω από το κοτόπουλο. Χρειάζεστε τόση γέμιση ώστε να κλείσετε το κοτόπουλο χωρίς να βγαίνει επιπλέον γέμιση από το πλάι.
7. Στερεώστε τις άκρες με οδοντογλυφίδες.
8. Σε ένα τηγάνι κατάλληλο για φούρνο, ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιολαδο και ψηστε σε δυνατη φωτια τα στήθη κοτόπουλου από κάθε πλευρά για 5 λεπτά.
9. Προσθέστε μερικές φρέσκες σκελίδες σκόρδου και στη συνέχεια βάλτε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C ς για να τα ψήσετε και στο κέντρο του φιλέτου για 30 λεπτά.
10. Αφαιρούμε και αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει και μετά τα σερβίρουμε. Σερβίρετε με ένα συνοδευτικό με πουρέ ή τηγανίτες πατάτες