Λαζάνια με σπανάκι, Dirollo Mozzarella, τομάτα και βασιλικό 

Λαζάνια με σπανάκι, Dirollo mozzarella, τομάτα και βασιλικό 

Υλικά

8
  • 1 πακέτο λαζάνια
  • 700 γρ. σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι λευκό
  • 1 πράσο
  • 300 γρ. μανιτάρια
  • 500 γρ. Dirollo μοτσαρέλα τριμμένη
  • 250 γρ. Dirollo Κεφαλοτύρι τριμμένο
  • μαϊντανό
  • βασιλικό
  • ελαιόλαδο
  • Σάλτσα τομάτας

Εκτέλεση

40' λεπτά


1. Πλένουμε καλά το σπανάκι και το ακουμπάμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει το νερό.
2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το πράσο. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
3. Προσθέτουμε σε δόσεις το σπανάκι, σοτάρουμε για λίγο ίσα να μαλακώσει και να πέσει ο όγκος του και αφαιρούμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά.
4. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, βασιλικό και ανακατεύουμε.
5. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
6. Σε ένα ταψί ή πυρέξ απλώνουμε λίγη σαλτσα τομάτας και λίγο ελαιόλαδο.
7. Βάζουμε μία στρώση λαζάνια να καλύπτουν τον πάτο του ταψιού.
8. Από πάνω απλώνουμε σάλτσα ντομάτας και ρίχνουμε διάσπαρτα λίγη ποσότητα σπανάκι, μανιτάρια και τυριά.
9. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις με τα ίδια υλικά.
10. Στην τελευταία στρώση, βάζουμε πάνω απ’ τα λαζάνια σάλτσα ντομάτας και μπόλικη μοτσαρέλα.
11. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
12. Σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό και μαϊντανό. Μια υπέροχη, ιταλική και εύκολη συνταγή με ζυμαρικά που σίγουρα θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους! Λαζάνια με σπανάκι, μοτσαρέλα και ντομάτα στο φούρνο, έτοιμα σε μόλις 40″ λεπτά!