Πατατες φουρνου με Dirollo Classic
Υλικά
- 100 γρ. Dirollo Classic, κομμένο σε κυβάκια
- 100 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κυβάκια
- 1 κιλό πατάτες μικρές στρογγυλές ή μεγάλες κομμένες σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια
- 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- 1 ντομάτα μεγάλη και ώριμη τριμμένη στον τρίφτη
- λίγη ρίγανη
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού ξύδι βαλσαμικό
- ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 χούφτα ελιές πράσινες χωρίς το κουκούτσι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ετοιμάζετε τις πατάτες και τις ρίχνετε σε πυρίμαχο ταψάκι. Τις αλατοπιπερώνετε ελαφρά.
2. Αναμιγνύετε σε ένα μπολ το τριμμένο κρεμμύδι, την ντομάτα, το βαλσαμικό ξύδι, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, και ανάλογο αλατοπίπερο. Με αυτό το μίγμα περιχύνετε τις πατάτες στο ταψί.
3. Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε το πυρίμαχο με αλουμινόχαρτο και ψήνετε τις πατάτες για μια ώρα. Ύστερα προσθέτετε ανάμεσα από τις πατάτες τις ελιές, τα κυβάκια από το κεφαλοτύρι και το Dirollo Classic και ξαναβάζετε το πυρίμαχο στο φούρνο.
4. Ψήνετε για λίγο ακόμη μέχρι να ροδοκοκκινίσουν οι πατάτες και το κεφαλοτύρι και να λιώσει το Dirollo Classic και ξεφουρνίζετε τις πατάτες.
5. Αφήνετε να σταθούν για 10 λεπτά και τις σερβίρετε μαζί με το σκεύος. Συνοδεύετε με πράσινη σαλάτα εποχής.