Κουλούρια γεμιστά με Dirollo Classic

Κουλούρια γεμιστά με Dirollo Classic

Υλικά

8
  • 400 gr. αλεύρι σκληρό
  • 15 gr. μαγιά νωπή
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • Σουσάμι
  • Λίγο σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 αυγό
  • 250 gr. Dirollo Classic

Εκτέλεση

60' λεπτά


1. Σε ένα μπωλάκι διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο νερό μαζί με 1 κουταλιά της σούπας από το αλεύρι, αφήνουμε 15 λεπτά στην άκρη να διπλασιαστεί.
2. Κατόπιν σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι, κανουμε μια λακκούβα και προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ξεκινάμε να ζυμώνουμε για 5-6 λεπτά.
3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 ζυμαράκια των 80 gr. και πλάθουμε μεγάλα κουλούρια στρογγυλά.
4. Τα ακουμπάμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, τα αλείφουμε με αυγό, πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι, το σουσάμι και τριμμένο Dirollo Classic.
5. Ψήνουμε για 20 λεπτά, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200ο C.
6. Αφού κρυώσουν καλά τα αποθηκεύουμε αεροστεγώς.