Cuban sandwich με Dirollo Emmental Light

Cuban sandwich με Dirollo Emmental Light

Υλικά

4
Για το χοιρινό
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κ.τ.σ χυμό λάιμ
  • 45 γρ καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.τ.γ αλάτι
  • ½ κ.τ.γ φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κ.τ.γ καπνιστή πάπρικα
  • 2 κ.τ.γ αλεσμένο κύμινο
  • 1 κ.τ.γ αποξηραμένη ρίγανη
  • 10 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 1 κιλό χοιρινό από μπούτι
Για το Κουβανέζικο Σάντουιτς
  • 130 γρ αλατισμένο βούτυρο, μαλακωμένο
  • 4 τμχ καρβελάκι σάντουιτς (λευκό πολυτελείας), κομμένα στη μέση κατά μήκος
  • 4 κ.τ.σ Dijon μουστάρδα
  • 4 μεγάλα αγγουράκια τουρσί με άνηθο, κομμένα κατά μήκος σε λεπτές φέτες
  • 8 φέτες ζαμπόν (χοιρομέρι)
  • 16 φέτες Dirollo Emmental Light

Εκτέλεση

120' λεπτά


1. Ανακατέψτε όλα τα συστατικά του ψητού χοιρινού εκτός από το χοιρινό σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να ομογενοποιηθούν.
2. Τρυπάμε το χοιρινό με ένα κοφτερό μαχαίρι πολλές φορές από κάθε πλευρά. Βάζουμε το χοιρινό σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με τη μαρινάδα.
3. Τυλίγουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες ή έως και 12.
4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160ο C και στρώστε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο. Βγάζουμε το χοιρινό από τη μαρινάδα και το τοποθετούμε στο ταψί.
5. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 2 ½ ώρες.
6. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ανεβάστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 220ο C.
7. Μαγειρέψτε το χοιρινό για επιπλέον 1 ½ ώρα, έως ότου το χοιρινό είναι τρυφερό και η εσωτερική θερμοκρασία φτάσει τους 65ο C.
8. Καλύψτε και αφήστε το χοιρινό στην άκρη να κρυώσει, στη συνέχεια κόψτε το σε μέτριες σε πάχος φέτες.
9. Απλώστε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο πάνω και κάτω από κάθε καρβέλι ψωμιού και 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα πάνω από το πάνω κομμάτι.
10. Στο κάτω κομμάτι, στρώστε τα παρακάτω συστατικά με τη σειρά: ψητό χοιρινό, τουρσί, ζαμπόν και Dirollo Emmental φέτες και τελειώστε με το να σκεπάσετε με το πάνω κομμάτι ψωμιού, με τη μουστάρδα προς τα κάτω. Θα πρέπει να έχετε βούτυρο στο εξωτερικό και στα δύο μισά του σάντουιτς.
11. Τοποθετήστε το σάντουιτς σε μια τοστιέρα σε μέτρια θερμότητα
12. Μαγειρέψτε τα σάντουιτς για 6 λεπτά (3 λεπτά ανά πλευρά) μέχρι το ψωμί να ροδίσει και το τυρί να λιώσει. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα σάντουιτς.
13. Κόψτε τα σάντουιτς στη μέση και σερβίρετε με πατατάκια τσιπς