Τάρτα με μανιτάρια και Dirollo Καπνιστό

Τάρτα με μανιτάρια και Dirollo Καπνιστό

Υλικά

8
Για μια ταρτιέρα 28-30 εκ:
  • 200 γρ. Dirollo Καπνιστό 14% λιπαρά χοντροτριμμένο
  • λίγο βούτυρο χαμηλών λιπαρών
  • 200 ml γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
  • 1 φύλλο ζύμης κουρού
  • 500 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 αβγά
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

70' λεπτά


1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμυδάκια μαζί με τα μανιτάρια και το σκόρδο μέχρι να στεγνώσουν από τα υγρά τους. Προσθέτετε τον άνηθο, το μαϊντανό, αλατοπίπερο και τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.
2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και βουτυρώνετε ένα ταψάκι ή ταρτιέρα με το βούτυρο. Στρώνετε τη ζύμη κουρού και καλύπτετε τον πάτο και τα πλαϊνά της, προσέχοντας να μην αφήσετε κενά.
3. Αδειάζετε μέσα το μίγμα των μανιταριών. Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα εβαπορέ και προσθέτετε το τριμμένο Dirollo καπνιστό. Ανακατεύετε και περιχύνετε τα μανιτάρια.
4. Κόβετε τη ζύμη που εξέχει από την ταρτιέρα και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσει καλά.
5. Σερβίρετε την τάρτα ζεστή ή χλιαρή, κόβοντας σε κομμάτια.