Ριγκατόνι με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς και Dirollo Classic
Υλικά
- 150 γρ. Dirollo Classic τριμμένο
- 1 πακέτο ριγκατόνι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 600 γρ. πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες
- ½ φλιτζανάκι του καφέ ξύδι βαλσαμικό
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 3 κουτ. σούπας καρύδια ψιλοκομμένα
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
1. Βράζετε τα ζυμαρικά σας σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους και παράλληλα ετοιμάζετε τη σάλτσα.
2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτετε τις πιπεριές και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.
3. Σβήνετε με το ξύδι, τον πελτέ της ντομάτας διαλυμένο σε μισό φλιτζάνι νερό και βράζετε τη σάλτσα μέχρι να μαγειρευτούν οι πιπεριές και να χυλώσει ελαφρά ή σάλτσα.
4. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα βάζετε στο τηγάνι. Ανακατεύετε για λίγο ταρακουνώντας το τηγάνι, προσθέτετε τον μαϊντανό και τα ψιλοκομμένα καρύδια.
5. Μοιράζετε τα ριγκατόνι σε πιάτα, πασπαλίζετε με μπόλικο Dirollo Classic τριμμένο και σερβίρετε αμέσως.