Γεμιστές Μελιτζάνες Ογκρατέν με Dirollo Emmental Light

Γεμιστές Μελιτζάνες Ογκρατέν με Dirollo Emmental Light

Υλικά

6
  • 6 μελιτζάνες
  • 200 γρ. βρασμένο καστανό ρύζι
  • 150 γρ. Dirollo Emmental Light
  • 1-2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδo
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 ντομάτες
  • Δενδρολίβανο
  • Μαϊντανό
  • Γλυκιά πάπρικα
  • Πιπέρι καγιέν
  • Κύμινο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 5 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
  • Ελαιόλαδο
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτέλεση

50' λεπτά


1. Πλένουμε τις μελιτζάνες και αφαιρούμε το κοτσανάκι τους, τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και τις ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού.
2. Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200ο C.
3. Αφού τις βγάλουμε, αφαιρούμε την ψίχα.
4. Την βάζουμε σε ένα μπωλ, ανακατεύουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το ρύζι, 50γρ. από το Dirollo Emmental Light, το δενδρολίβανο, το μαϊντανό, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη γλυκιά πάπρικα, το πιπέρι καγιέν και το κύμινο.
5. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με το μείγμα.
6. Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με την κέτσαπ, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και προσθέτουμε 1-2 κουταλιές πάνω από κάθε μελιτζάνα.
7. Πασπαλίζουμε με Dirollo Emmental Light και ψηνουμε για 20 λεπτά στους 180ο C.