Αλμυρό Κέικ με Dirollo Emmental Light
Υλικά
8
- 250 gr. Dirollo Emmental Light τριμμένο
- 250 gr. αλεύρι φαρίνα
- 1 κουταλίτσα του γλυκού baking powder
- 2 αυγά
- 125 gr. βούτυρο Adoro, σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 ml. φρέσκο γάλα
- 100 gr. γιαούρτι στραγγιστό
- 150 gr. μπέικον καπνιστό ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση
65' λεπτά
1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός της φαρίνα και του baking powder σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
2. Μετά προσθέτουμε σιγά σιγά την φαρίνα και το μπέικιν μέχρι να γίνουν όλα ένα μείγμα.
3. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μεσαία φόρμα, καλά αλευρωμένη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 50’ με 60’ ανάλογα τον φούρνο.